Zoekopdrachten

Als er echt gezocht moet worden

Intakegesprek

In het intakegesprek van 1 uur wordt over en weer informatie uitgewisseld. De gegevens die bekend zijn worden geanalyseerd en er wordt een plan van aanpak opgesteld voor de eventuele zoekopdracht.

Kosten zijn €75,- in Bussum en €150,- elders in Nederland.

 

Besluit je een zoekopdracht te geven dan zijn er twee startniveaus: een basisonderzoek of een uitgebreid onderzoek. Het benodigde onderzoeksniveau hangt af van de hoeveelheid informatie, ouderdom van de gegevens, zoeklocaties etc.

Bij zowel het basisonderzoek (€450,-) als het uitgebreide onderzoek (€750,-) hoort een rapportage na het afgesproken aantal uren. Aanvullende uren kunnen apart worden afgesproken.

Basisonderzoek

onderzoek

Bij een basisonderzoek van 6 uur worden alle mogelijke zoektechnieken toegepast: archiefonderzoek, database search, zoeken op internet, veldonderzoek en interviews.

In verband met de privacyrichtlijnen kan niet over iedere stap in het onderzoek worden gecommuniceerd, maar we houden je geregeld op de hoogte van de voortgang.

 

Uitgebreid onderzoek

Zijn er weinig (of geen) gegevens bekend dan moet het onderzoek grondig worden aangepakt. Het eerste doel is om meer informatie te vinden over de persoon die gezocht wordt. Er worden tal van lijnen uitgezet die meer informatie gaan opleveren.

Een uitgebreid onderzoek is altijd maatwerk. Het onderzoek start met 10 uur omdat er veel tijd geïnvesteerd moet worden in het zoeken naar informatie. Hierna kan de eigenlijke zoektocht pas beginnen.

Mijn vader heette Jean.
Hij reed in een rode Alfa Romeo en hij zat ieder jaar de hele zomer in Noordwijk.

Bij deze zoekactie zijn we eerst op zoek gegaan naar de achternaam van Jean. Via een oude kroegbaas hoorden we met wie hij om ging en een vroegere vriend wist zijn oude adres. Zo kwamen we stapje voor stapje verder. De vader werd uiteindelijk gevonden in Brazilië.